ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا/ تولید 180هزارتن قارچ در کشور
مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا قرار دارد، گفت: در حال حاضر حدود 180هزارتن قارچ در کشور تولید شده است.
1399/02/30

غلامرضا تقوی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه میزان تولید قارچ در کشور در حال حاضر حدود 180 هزارتن است و بیش از 3000 واحد بزرگ و خرد اقتصادی در این بخش مشغول فعالیتند، گفت:براساس پیش بینی‌ها سرانه مصرف قارچ در کشور بیش از1.5 کیلو در سال است و از لحاظ تکنولوژی تولید قارچ هم در شرایط خوبی هستیم.
وی ادامه داد:بیشترین میزان تولید قارچ در کشور متعلق به تهران و البرز و سپس استان‌های قزوین، خراسان، اصفهان و مازندران است. میزان تولید قارچ در استان تهران سال گذشته حدود 35 هزارتن بود که پیش بینی می شود امسال به بیش از40 هزارتن برسد.
مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: حدود 98 درصد نهاده های مورد نیاز قارچ، در کشور تامین می شود و میزان اندکی وابستگی در بخش اسپان و خاک پوششی وجود دارد که آن هم با اقدامات تحقیقاتی در کشور تامین خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا است.
تقوی به قیمت قارچ فله نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قارچ فله با قیمت هرکیلو 13هزارو 500 تومان به فروش می رسد که قیمت آن در بسته بندی حدود 2 تا 3هزارتومان بیشتر است.
کرونا به قارچ صدمه نزد
وی در پاسخ به این سوال که آیا شیوع کرونا تاثیری در خرید و فروش قارچ داشته است یا خیر، گفت:در اسفندماه به دلیل کاهش صادرات و کاهش میزان مراجعه مردم به رستوران ها و اغذیه فروشی ها فروش قارچ کم شد اما در فروردین میزان مصرف قارچ مورد نیاز مردم در منازل جبران شد و رشد خوبی نیز داشت.
چگونه قارچ با کیفیت را تشخیص دهیم؟
مدیر کل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت:تمام قارچ ها در شرایط استریل تولید و بازرسی‌ها لازم نیز انجام می شود. بنابراین از لحاظ سلامت هیچ مشکلی ندارند. اما بسته به نیاز بازار و سرانه مصرف بعضا ممکن است قارچ ها در مغازه ها باقی بمانند و آن چیزی که بایستی رعایت شود این است که قارچ باید از لحاظ ظاهری سلامتش حفظ شده باشد و تازگی در محصول دیده شود. هرچه ضربه خوردگی و تیرگی کمتر باشد کیفیت قارچ بهتر است. همچنین قارچ خریداری شده باید پس از خرید سریعا در جای خنک نگهداری شود و به زودی نیز مصرف شود تا مدت کمتری باقی بماند.
وی در پایان با اشاره به اینکه ویتامین های موجود در قارچ ارزش غذایی آن را بالا برده است به مردم توصیه کرد که در این شرایط سرانه مصرف قارچ خود را برای تقویت سیستم ایمنی بدنشان بالا ببرند.
تعداد مشاهده خبر50 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal