اهداف و برنامه ها

اهداف و برنامه های دفتر امور میوه­های گرمسیری و نیمه گرمسیری

  • تعیین سیاستها و خط مشی تولید میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری با توجه به سیاست های کلی وزارت جهاد کشاورزی.

  • برنامه­ریزی و انجام اقدامات لازم جهت بهبود کیفیت و تولید میوه­های سالم گرمسیری و نیمه گرمسیری، کاهش ضایعات محصول در مراحل مختلف تولید و توسعه متوازن باغهای میوه­های گرمسیری و نیمه گرمسیری منطبق با برنامه های کلان توسعه بخش کشاورزی کشور.

  • تهیه و اجرای طرحهای ملی مرتبط با میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری.

  • برنامه­ریزی به منظور افزایش بهره­وری از عوامل تولید میوه­های گرمسیری و نیمه گرمسیری و دستیابی به الگوی مناسب کشت متناسب با ظرفیتهای تولید و شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور.

  • مطالعه، بررسی و ارزیابی باغهای میوه­های گرمسیری و نیمه­ گرمسیری کشور، به منظور اصلاح و احیاء باغات موجود.

  • شناسائی ارقام مختلف میوه­های گرمسیری و نیمه گرمسیری و تعیین میزان تولید آنها در سطح کشور.

  • تهیه، تدوین و ابلاغ برنامه­های اجرائی و دستورالعمل­های فنی در مورد مسائل مختلف تولید و افزایش کمی و کیفی میوه های گرمسیری و نیمه­گرمسیری و نظارت برحسن اجرای آنها.

  • نظارت و ارزیابی مستمر برنامه­های اجرائی و دستورالعمل­های فنی برای انجام اصلاحات ضروری و اعمال تجدید نظرهای لازم به منظور بهبود و تکامل آنها.

  • بررسی و تعیین نیازهای تحقیقاتی و آموزشی با رعایت اولویت­ها و اعلام آن به واحد ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه در راستای ارتقاء دانش فنی بهره برداران، کارشناسان ستادی و استانی.

  • پیش­بینی و برآورد نیازهای مربوط به نهاده­ها، ماشین­آلات،­ وسایل، تجهیزات و اعتبارات مورد نیاز و پیگیری در جهت تامین و توزیع به موقع آنها.

  • بررسی مسائل و مشکلات باغ­­های میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری در زمینه تنش ها، آفات و بیماریهای گیاهی و انعکاس به واحدهای ذیربط.

  • همکاری و هماهنگی با سازمان حفظ نباتات کشور به منظور کنترل و مدیریت بیماریها و آفات.

  • هدایت اجرایی برنامه­های امور زیربنائی و توسعه مکانیزاسیون در مورد تولید میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری با توجه به شرایط اقلیمی، اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف کشور از طریق همکاری با واحدهای ذیربط.

  • بررسی مداوم روند تولید و مصرف ارقام مختلف میوه­های گرمسیری و نیمه گرمسیری و ارائه پیشنهادات لازم در جهت بهینه­سازی و کنترل تولید.

  • بررسی مداوم نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدات، فرصتها و موانع و مشکلات تولید میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری در مناطق مختلف کشور و تعیین مناسبترین روش رفع آن.

  • انجام بررسی­های لازم در رابطه با مکانیزه و بهداشتی نمودن مراحل فرآوری میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری مطابق استانداردهای جهانی با هماهنگی واحد ذیربط .

  • هدایت واحدهای اجرائی جهت ارائه یافته­های علمی جدید به باغداران میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری از طریق اجرای برنامه­های ترویج تخصصی در چارچوب سیاستها و برنامه­های معاونت ذیربط .

  • همکاری با واحدهای ذیربط (موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصادی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی) در زمینه تعیین قیمت خرید تضمینی و بیمه میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری.

  • همکاری با موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در تعیین استاندارد میوه­های گرمسیری و نیمه­گرمسیری.

  • همکاری با موسسات تحقیقاتی، سازمان نظام مهندسی، تعاونی ها و تشکل های تولیدی مربوطه، سایر دفاتر مرتبط و گروه های مستقل در راستای اهداف معاونت باغبانی با توجه به سیاستهای کلی وزارت جهاد کشاورزی.

  • تعیین سیاستهای تولید نهال میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری و همکاری در تولید نهال سالم و گواهی شده.

     

تاریخ به روز رسانی:
1396/10/06
تعداد بازدید:
504
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal